Ezüst ékszer viseleti segédlet

Az ezüst ékszerek mindennapjaink fontos kiegészítői. Legyen az egy ezüst fülbevaló vagy egy szép ezüst nyaklánc, az külsőnket csak ragyogóbbá teheti. De, hogy az valójában a külsőnket ékesítse, a legmegfelelőbbet kell kiválasztanunk.
Nagyban befolyásolja a választást az, hogy milyen alkalomra akarjuk viselni. Továbbá befolyásolja a választást, hogy kerek vagy hosszúkás az arcformánk, a szemünk színe általában ezek szerint választjuk ki a következőket is: milyen a frizuránk, és nem utolsó sorban a viselt ruha vonalai illetve színhatásai.

Most lássunk egy néhány példát:
• Szív alakú arc:
Legelőnyösebb ilyen esetben a könnycsepp vagy trapéz alakú ezüst fülbevaló viselése. Így kerül ellensúlyozásra az arc keskenyebb része is. Az ilyen arcformával rendelkező emberek esetében a legelőnyösebb ezüst fülbevalók azok, amelyek alul ki szélesednek: például a csillár, vagy a háromszög formájú fülbevalók. Ezeken, a formákon kívül az ilyen arcformához még az ovális, valamint a kerek formával rendelkező fülbevalók is passzolnak, persze csak mindaddig, amíg azok lefelé haladva kiszélesednek. Ehhez az arcformához fülbevalóformák közül a piramis az, ami a legjobban passzol hozzá.
Szív alakú arcnál előnyösebb rövid vagy tejesen nyakra igazodó ezüst nyakláncot választani. De ha a hosszabbakat szeretjük, akkor válasszunk olyat, amely többször a nyak köré tekert. De azt is úgy tegyük, hogy az egyik sor rövidebbre legyen tekerve.
• Hosszúkás arc:
A hosszúkás arcú embereknek szinte bármilyen ezüst fülbevaló számításba jöhet egyetlen kivétellel, és ezek a nagyon hosszú darabok. Ezek az emberek nem hibázhatnak sem karika fülbevalóval, sem pedig akármilyen más, szélesebb darabokkal. Az ezüst nyakláncok terén viszont a rövidebbek közül válasszunk, azok előnyösebbek az archoz.
• Kerek arc:
Lehet választani, a hosszúkás ezüst fülbevaló fazonokat és az egyszerűbb darabokat is, amelyek teljesen egybeolvadnak az arccal, ezek ugyanakkor nem sokat segítenek a fejformán, viszont legalább nem rontanak a helyzeten. Akiknek kerek az arcuk inkább mindig igyekezzenek egysoros, hosszúkás ezüst fülbevaló fazont választani, ez optikailag nyújtja az arcot, illetve bátran hangsúlyozhatjuk azt hosszúkás, vékony ezüst nyakláncokkal.
• Ovális arc:
Az emberek esetében, akik ilyen arcformával rendelkeznek, azoknak nincs okuk panaszra, ugyanis az arcformájukkal szinte minden fülbevaló stílusosan mutat, egészen a kis kerektől, a hosszúkás, óriás fülbevalókig. Minden fülbevalóforma jól mutat, valamint a kerek, szögletes formák is tökéletesen állnak. Akinek ovális az arca, az bátran viselhet hosszúkás és kerek ezüst fülbevalót egyaránt. Nyugodtan válogathat az ezüst nyakláncok és ezüst fülbevalók formáiban is. Lehet az karika vagy más alak is.
• Szögletes arc:
A szögletesebb arcú hölgyeknek előnyösebbek a kerek ezüst fülbevalók, itt arra is megéri odafigyelni, hogy a szögletes formákkal próbáljuk nem kiemelni a szigorú vonásokat. A spirálos, a hosszúkás vagy a könnycsepp alakú fülbevalók tökéletesen mutatnak ezzel az arcformával. Ugyanúgy válaszunk ezüst nyakláncot is. Előnyben a kerek formájú nyakláncok, pl. a gyöngysorok.
• Gyémánt alakú arc:
Ehhez az arcformához egészen jól állnak az egyenes, valamint a görbe formájú fülbevalók illetve a karika, a hosszú, a vékony, vagy éppen a hullámos fülbevalók. Ennél az arc formánál bármilyen ezüst nyaklánc számításba jöhet.